Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Succé på börsen för Spotify

Publicerad: 4 April 2018, 06:09
Uppdaterad: 12 April 2018, 07:45

Igår tisdag gick startskottet för handeln med Spotify-aktier på börsen i New York. Efter premiären värderas Spotify till 220 miljarder kronor – vilket gör bolaget större än både H&M och Ericsson.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Tisdag 3 april var en stor dag för svenska Spotify, som efter lång tid av spekulationer noterades på New York-börsen.

Introduktionskursen landade på 166 dollar per aktie, vilket var högre än väntat. Det skriver bland annat SVT Nyheter.

Efter den starka öppningen backade aktien efter några timmar till 155 dollar, för att vid börsen stängning landa på 149 dollar.

Efter premiärdagen ger det Spotify ett börsvärde på 220 miljarder kronor, vilket innebär att Spotify är högre värderat än svenska storbolag som H&M och Ericsson.

– Det kan inte ses som något annat än en fantastiskt lyckad notering för Spotify och de befintliga ägarna måste vara jättenöjda, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza, till SVT.

Spotify valde en annorlunda listningsmetod. I stället för att göra en traditionellt börslistning, där investerare bjuds in att köpa aktier, valde Spotify att direktlistas på New York-börsen. Det innebär att det inte satts någon aktiekurs i förhand, och att det därför kan bli stora svängningar under första handelsdagen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.