Digitalt presenteras av:

Stureplan slocknade – Moderna Museet lockar med upplysande konst

Moderna Museets blixtsnabba reklammeddelande under strömavbrottet i Stockholm.

Ett större strömavbrott drabbade delar av centrala Stockholm strax innan lunch på tisdagsförmiddagen. Enligt elnätsföretaget Ellevio drabbades 8300 kundanläggningar, och många medier berättade om hur Stureplan släcktes, tillsammans med delar av Sturegallerian.

Stadsdelarna Östermalm och Norrmalm, hemvist för många byråer och medier, drabbades av strömavbrottet.

Twitter fylldes snabbt av vittnesmål från Stockholmare som inte kunde arbeta, parat med en del hånfulla kommentarer om att det bara är i Stockholm som ett strömavbrott med 8300 drabbade bedöms vara stort.

Men en aktör passade på att snabbt försöka dra nytta av strömavbrottet.

På sitt Twitterkonto lockade Moderna Museet följarna att komma till Skeppsholmen för att bli upplysta av konst.

En av redaktionerna som drabbades var Bonniers Kit. Reportern Anton Säll använde strömavbrottet för att berätta om hur ovana redaktionsmedlemmarna på tidningen, som enbart finns digitalt, är vid att kommunicera IRL.

Marcus Jerräng, nyhetschef på Idg.se (som har kontor på Karlbergsvägen), Twittrade ut sin skadegläjde mot sina mer centralt placerade kollegor och konkurrenter.

Även Talentum, ägare av Dagens Media, Affärsvärlden och Ny Teknik, drabbades av strömavbrottet under tisdagen. Vid 13:30-tiden hade de flesta av Ellevios drabbade kunder fått tillbaka strömmen.

Erik Wisterberg

Publicerad 2015-12-01 11.40Uppdaterad 2015-12-08 21.14

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: