måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Studie: Att synas i coronakontext slår inte mot annonsörer

Publicerad: 27 mars 2020, 08:55

“Coronarelaterat innehåll påverkar inte annonsörerna negativt enligt vår undersökning”, säger Estelle Douglas och Ioanna Pyrzas på Schibsted Marketing Services.

Foto: Linda Broström

Schibsteds studie visar att endast åtta procent av besökarna på mediehusets sajter tror att de får en negativ uppfattning av bolag som annonserar bredvid coronarelaterat innehåll.

Ämnen i artikeln:

SchibstedCoronaviruset

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Många annonsörer undrar hur man bör tänka kring marknadsföring mitt i en coronakris. Vissa är oroliga för att deras varumärke kan påverkas negativt om de förekommer i kontexter av corona. För att ta på hur Schibsteds besökare uppfattar annonser som syns bredvid coronamaterial, har mediehuset nyligen genomfört en undersökning.

Många respondenter är tydliga med att de vill ha positiva budskap och lättsamma ”vanliga” annonser från företagen. En tredjedel uppger även att de ser fram emot att resa, både utomlands och inom Sverige, när risken för att smittas av coronaviruset har minskat avsevärt.

Ioanna Pyrzas, Insight Specialist på Schibsted Marketing Services, kommenterar resultatet i ett pressmeddelande:

– Det är glädjande budskap till våra annonsörer. Nu finns det ett guldläge att bygga sitt varumärke på lång sikt, det finns en tid efter corona. Våra besökare är intresserade och nyfikna på annonsörerna, och vill ta del av information från dem. Passa på att bygga upp ”top of mind” hos konsumenterna nu så är mycket gjort när den värsta krisen är över.

Av de drygt 2700 respondenterna i Schibsteds panelundersökning framkom att 43 procent fortfarande vill ha information om företag och varumärken som de är intresserade av. Bara 8 procent tror att deras uppfattning om ett företag påverkas negativt av att det finns bredvid corona-innehåll.

Estelle Douglas är Head of Trade and Marketing på Schibsted Marketing Services:

– Schibsted har under flera år arbetat med större insiktsbaserade studier för att hjälpa annonsörerna med hur de ska få mest ut av sina medieinvesteringar. Och just nu ser vi det som extra viktigt att vägleda annonsörerna kring hur de ska tänka för att få den önskade effekten som man är ute efter med sin marknadsföring.

Om undersökningen:

Panelundersökningen besvarades av 2747 respondenter i Schibstedpanelen mellan den 20-23 mars 2020. Schibstedpanelen består av drygt 30 000 panelister med en jämn fördelning mellan kön, ålder och geografisk hemort.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev