Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Strix gör tv åt Handelsbanken

Publicerad: 19 september 2011, 06:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:58

Handelsbanken börjar med webb-tv. Bakom programmen står produktionsbolaget Strix.

Ämnen i artikeln:

HandelsbankenStrix

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Handelsbankens webb-tv-sajt gick upp i fredags. Måndag-torsdag visas programmet ”Studio 12”, som leds av TV4-reportern Pia Sehm, och på fredagar blir det ”Fredagsmagasinet” – som leds av den tidigare Runners World-chefredaktören Claes Åkesson.

– En väldigt viktig uppgift för en bank är att förse kunder med beslutsunderlag i ekonomiska frågor. För att kunna göra det på ett bra sätt så genererar vi varje dag oerhört mycket kunskap. Nu prövar vi ett nytt sätt att presentera den kunskapen, säger Johan Lagerström, ansvarig utgivare på Handelsbanken.

Han berättar att målet med programmen inte är att sälja in Handelsbanken och bankens produkter, utan målet är att helt enkelt att förmedla kunskap.

– Det här ska inte bli Handelsbankens TV-shop.

Programmen tar upp olika aktuella händelser och det blir både studiointervjuer och fördjupande inslag. De olika inslagen ska sedan kunna publiceras på Handelsbankens olika sajter.

– Vi har redan fått mycket positiva reaktioner från våra kunder. Men det här är ett första test så vi får se hur det går innan vi går vidare.

Redaktion

Redaktion – Strix

Martin Hansson, exekutiv producent Lisa Rennerstedt, producent Ulrica Boström, projektledare Ola Samzelius, redaktör Studio 12 Lars Åsgård, redaktör Fredagsmagasinet 

Redaktionsledning – Handelsbanken

Johan Lagerström, ansvarig utgivare Johan Wallqvist, ansvarig för redaktionellt innehåll Carl Bjurling, projektledare Sverker Hemring, webbredaktör 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev