Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Strive väljer Hearts & Science

Publicerad: 3 september 2018, 07:33
Uppdaterad: 3 september 2018, 08:09

Streamingtjänsten Strive lanseras i Sverige.

Strives vd Kristian Hysén: "Hearts & Science har snabbt satt sig in i vår affär och köpt in sig på våra tillväxtmål".


I februari kom nyheten om att Omnicom startar ett tredje byrånätverk, Hearts & Science, i Sverige. Sedan dess har mediebyrån vunnit kunder som Comeon, SHL och Readly. Nu står det klart att nästa stora kund är IMG-ägda streamingtjänsten Strive som nyligen lanserades på den svenska marknaden, och som har rättigheter att streama Serie A och La Liga.

- Hearts & Science har snabbt satt sig in i vår affär och köpt in sig på våra tillväxtmål. De arbetar integrerat med vår organisation och bidrar med kompetens genom hela kedjan, från målgruppssegmentering till produktion och riktade köp av media, kommenterar Kristian Hysén som är vd på IMG.

Björn Lindgren är operativ chef på Hearts & Science:

- Strive utmanar den gamla modellen där sporträttighet sålts av en distributör, och köpts av konsumenten i paket. Här finns möjligheten att etablera en a la carte-meny där konsumenten bara väljer det man är intresserad av. Det ställer också stora krav på hur man kommunicerar vilket är en spännande utmaning.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.