fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Streamingjättar tar ställning: ”Att vara tyst är att vara medskyldig”

Publicerad: 2 juni 2020, 06:12

Streamingtjänster som Netflix, HBO och Hulu tar ställning i samband med protesterna mot rasism och polisiärt våld i USA.

Ämnen i artikeln:

HBONetflixDisney

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Privatpersoner och kändisar har genom fysiska demonstrationer, donationer och sociala medier demonstrerat mot rasism och polisiärt våld i USA sedan en svart man vid namn George Floyd dog efter brutalt polisingripande. 

Nu sluter även streamingjättar upp och tar tydlig ställning i frågan. Bland mediebolagen syns både Netflix, HBO, Disney, Amazon, Hulu, Tiktok, Snapchat, Twitch och Youtube. 

”Att vara tyst är att vara medskyldig. Black lives matter. Vi har en plattform, och vi har en skyldighet gentemot våra svarta medlemmar, anställda, skapare och talanger att ta till orda”. skriver Netflix i en tweet.  

HBO och HBO Max har också twittrat ut sitt stöd samt bytt ut namnet på sina Twitterkonton till #BlackLivesMatter. 

Youtube meddelar att de donerar 1 miljoner dollar till stöd för insatser mot sociala orättvisor. 

Twitterinläggen har mötts av gilla-markeringar och positiva kommentarer. Samtidigt ifrågasätts även bolagen för att enbart komma med fina ord och inte agera. Flera twittrare ber i stället bolagen att rekrytera fler svarta chefer, medarbetare samt skapa fler serier och filmer med svarta skådespelare. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev