Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Störst engagemang för Löfven under Almedalen

ALMEDALEN 2016. Socialdemokraterna är det parti som väckt störst engagemang på sociala medier under Almedalsveckan.


Publicerad 2016-07-06 07:21
Uppdaterad 2016-07-06 08:30

Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Dela artikeln:

Igår var det Socialdemokraternas och Stefan Lövfens dag i Almedalen. Det rapporterades om publikrekord när startsministern talade. Partiet och partiledaren fick under dagen det största engagemanget under Almedalsveckan med 5426 inlägg. Det är mer än en fördubbling från föregående år, enligt Meltwaters senaste undersökning.

Så här har Socialdemokraternas engagemang i sociala medier förändrats:

2015: 1832 inlägg

2016: 5425 inlägg

Mest aktiva twitterkonto var Socialdemokraternas egna Twitterkonto,@socialdemokrat, med 35 inlägg, följt av Karin Olsson Kulturchef och stf ansvarig utgivare på Expressen,@olssonkarin, med 34 inlägg och Lars Beckman (M) Kommunfullmäktigeledamot i Gävle kommun, @beckmansasikter, med 32 inlägg.

– Även då Stefan Lövfen inte är aktiv i sociala medier och socialdemokraterna som parti inte är lika aktiva som exempelvis Centerpartiet får Socialdemokraterna och Stafan Lövfen stort engagemang, vilket beror på deras roll som regeringsparti och statsminister. Förra Almedalsveckan fick Stefan Lövfen mest uppmärksamhet som partiledare under hela veckan. Engagemanget kommer från egna partiet, men även från motståndarpartier och journmalister som twittrar och retweetar, säger Kerstin Iremark, Analyschef på Meltwater i Sverige, i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.