Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Storbritannien växlar upp mot techjättarna: ny lag kan komma nästa år

Publicerad: 8 november 2021, 07:08

Digitalministern Nadine Dorries menar att techplattformarn vet precis vad vad de måste göra för att ta bort skadligt innehåll, men hävdar att de låter bli av ekonomiska skäl.

Storbritanniens nya digitalminister vill skynda på ny lag som ska hålla techjättarna ansvariga för skadligt innehåll på plattformarna.


Ämnen i artikeln:

GoogleFacebookAmazonIntegritet

Storbritannien utformar en ny onlinesäkerhetslagstiftning, och premiärminister Boris Johnson har som mål att ett förslag ska vara klart innan jul – för att bli ny lag redan år 2022.

Landets nytillsatta digitalminister, Nadine Dorries, sade nyligen angående nya lagförslaget, att hon kommer att vara betydligt hårdare än sin föregångare. Hennes ambition är att de stora techbolagen från och med nästa år ska kunna hållas ansvariga för skadligt innehåll på plattformarna. De som inte lyckas med det ska kunna få böter uppemot 18 miljoner pund.

Nadine Dorries menar att techplattformarna vet precis vad vad de måste göra för att ta bort skadligt innehåll, men hävdar att de låter bli av ekonomiska skäl.

Med skadligt innehåll menas både olagligt material, till exempel terrorism, samt lagligt innehåll som kan bidra till att användare skadar sig själva, det rapporterar bland annat Di Digital. 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev