Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Storbråk på Bulletin efter uppgifter om påtryckningar från ägarna

Publicerad: 9 mars 2021, 10:51

Bråket mellan delägarna Atta Tarki, Pontus Tholin och Tino Sanandaji samt redaktionsledningen har den senaste tiden eskalerat, rapporterar Journalisten.

Det är just nu mycket infekterat mellan ägare och redaktionsledning på nättidningen Bulletin, rapporterar Journalisten. Nu riktas krav på att vd:n Pontus Tholin ska avgå.


Ämnen i artikeln:

BulletinIvar ArpiTino Sanandaji

Tidningen Journalisten rapporterar i dag om att Bulletins ägare har försökt styra över sajtens journalistiska arbete genom att utföra publicistiska påtryckningar. Ett konkret exempel – när den dåvarande chefredaktören avpublicerade en krönika som delägaren Pontus Tholin lagt ut utan hennes godkännande – uppges ha varit den verkliga förklaringen till att hon senare klev av som chefredaktör.

Vidare rapporterar Journalisten om hur konflikten mellan delägarna Atta Tarki, Pontus Tholin och Tino Sanandaji samt redaktionsledningen de senaste dagarna har eskalerat – och nu kräver redaktionsledningen att vd Pontus Tholin lämnar bolaget. Det framgår av ett brev som Journalisten har tagit del av.

I en nyligen publicerad intervju med Dagens Media sade Paulina Neudings efterträdade Ivar Arpi att han inte ser någon risk att tidningen hamnar i händerna på sina investerare, eller att de börjar ha åsikter om innehållet.

– Om det sker blir det en skandal av sådana mått att jag tror att alla förstår att det är för skadligt. Jag har inte fått intrycket att de skulle vilja styra, och skulle det vara så är jag den första att protestera högljutt som ansvarig utgivare eftersom det skulle innebära att vi går från en seriös medieaktör till någonting annat.

LÄS OCKSÅ: Ivar Arpi: ”Bulletin är ingen högersajt”

Men nu bekräftar Ivar Arpi för Journalisten att det pågår en konflikt mellan ägare och redaktionsledning, och att det förekommit att Tino Sanandaji har fått utbrott på tidningens journalister.

– Ja, det har hänt, exempelvis på stormötet i torsdags. Det är oacceptabelt att bete sig som han har gjort och det har jag sagt till honom. Det är en röd linje för mig. Det får inte hända igen, säger Ivar Arpi.

Dagens Media söker Bulletins ägare för en kommentar.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev