Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Stora mätfel i Sis Index

Publicerad: 24 September 2009, 07:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Flera av de största sajterna på Sis Index visar upp onaturligt höga trafikökningar för förra veckan.


På Sis Index, där sajter som mäter sin trafik med Google Analytics samlas, redovisas felaktig trafik för förra veckan hos flera sajter. Sajten Blondinbella har till och med plockats bort från mätningen.

– Ett antal sajter har fått en rejäl push uppåt. I de flesta fallen är det bara unika besökare som är felaktigt men på några verkar även besök vara rejält överdrivna, säger Henrik Skotth, ansvarig för Sis Index.

De för en diskussion med Google om vad som kan ha hänt men har ännu inte fått något svar.

Bland sajterna som har fått en onaturlig trafikökning syns, Dailymobile.se, Devote.se, Sweclockers.com och Kokaihop.se. Alla har enligt Sis Index trafik över 100.000 unika besökare i veckan. Hos Devote.se, som mäter med Google Analytics i Sis Index och med Nielsen i Kia Index syns en stor skillnad för förra veckan.

– Siffran på Sis är felaktig och ingenting att lita på. Nielsen-siffrorna däremot redovisas som de ska, säger Staffan Ekberg på Devote.se.

Enligt Sis Index hade sajten förra veckan 411.000 unika besökare, enligt Kia Index hade sajten istället 337.000 unika besökare. Det är fortfarande en ökning jämfört med förra veckan men en mer modest sådan.

Enligt Henrik Skotth är det första gången sedan starten för 1,5 år sedan som Sis Index upplever problem med siffrorna som Google Analytics levererar.

– Det brukar dyka upp sajter som har taggats fel och därmed får felaktiga siffror men när det nu handlar om ett större antal sajter så tyder det på ett större problem, säger Henrik Skotth.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.