Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Stor spridning för öppet brev till Kent Ekroth

Publicerad: 22 november 2013, 09:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:55

50 000 gånger har det öppna brev till Sverigedemokraten Kent Ekroth som publicerades på DN Kultur i går delats.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

I går morse publicerade DN Kultur ett öppet brev från Borzoo Tavakoli. I brevet berättar den iranske redovisningskonsulten om sin flykt till Sverige och sin kamp för ett bättre liv för sig och sin familj.

Han ifrågasätter även den okunskap som råder bland Kent Ekroths medsympatisörer och ser det ökade stödet för Sverigedemokraterna som en varningssignal.

Sedan artikeln publicerades för 25 timmar sedan har den hunnit delas cirka 50 000 gånger.

– Det värmer att ett brev får en sådan respons. Det är inte så många som når upp till den här nivån, säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski till Dagens Media.

Det stora intresset för brevet tror han beror på att ämnet engagerar och att skribenten pekar på något nytt som inte kommit fram i debatten tidigare, nämligen vad Borzoo Tavakoli och hans fru bidragit med för Sverige.

I våras väckte författaren Jonas Hassen Khemiris öppna brev till justitieminister Beatrice Ask angående Reva-projektet, som även det publicerades på DN Kultur, ett liknande intresse.

– Det är klart att tankarna förs dit. Även om det inte handlar om exakt samma sak tangerar frågorna varandra. En polariserad debatt där många går igång.

Till skillnad från då är skribenten en i media okänd person, vilket enligt Peter Wolodarski fungerar som en förstärkande effekt.

– Oväntade röster griper tag i en.

Kommer ni att ta debatten vidare?

– Det måste vi. När vi ser engagemanget, är det naturligt att släppa fram fler röster.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev