Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Stor ökning i sociala medier för Moderaterna

Publicerad: 11 Juli 2016, 07:21
Uppdaterad: 11 Juli 2016, 07:21

ALMEDALEN 2016. Moderaterna får en kraftigt större exponering och nästan en dubblering i antal omnämnanden jämfört med föregående år.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenModeraterna

Under lördagen var det Anna Kinberg Batra och Moderaternas dag i Almedalen. I sociala medier märktes detta tydligt och partiet får en kraftigt större exponering och nästan en dubblering i antal omnämnanden jämfört med föregående år, visar en analys från medieanalysföretaget Meltwater.

2016: 5680

2015: 2951

Allvaret i Anna Kinberg Batras tal reflekteras i vad som nämnts på sociala medier och ord som "bidragstak", "skolka", "övergrepp" och "skatteflykt" nämns flitigt.

– Förslaget om en ny brottsrubricering för sexuellt ofredande har fått stor spridning i sociala medier, vilket känns fullt naturligt i och med de senaste veckornas nyhetsrapportering kring händelserna på bland annat Bråvalla, säger Lisa Åsehäll Syversen, social medieexpert på Meltwater.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AlmedalenModeraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.