Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Stor förvirring kring Facebook-lanseringar

Publicerad: 17 December 2010, 10:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Igår släppte Facebook ett antal nya funktioner – som dock drogs tillbaka lika snabbt.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook hade av misstag rullat ut ett flertalet ofärdiga funktioner. När felet upptäcktes släcktes sajten ned, för att 30 minuter senare komma upp igen utan funktionerna.

Bland funktionerna som felaktigt skickades ut fanns ”Minnen” – en tidslinje över användarnas tid på Facebook – samt lokaliseringstjänsten Places.

Den senare fungerade i Sverige under en kort tid, något som flera medier rapporterade om. Men Facebook förnekade att det handlade om ett officiellt släpp.

Vissa kan dock fortfarande komma åt funktionen från sina Iphones, och även se vänner som checkat in "nearby" och "elsewhere". En knapp för funktionen "check in" har också lagts till i statusflödet, även om det inte går att använda den.

Martin Ingemansson, nordisk försäljningschef på Facebook, vill för dagensmedia.se inte kommentera det inträffade utan hänvisar till företagets pr-byrå Text100.

Där säger de att de inte vet vad som har orsakat problemet, och håller på att utreda det.

– Det enda jag kan säga nu är att Places inte har lanserats i Sverige, och i dagsläget har vi inget datum om när det kommer, säger Frida Löwengren, kundansvarig för Facebook på Text100.

Men enligt tidningen Wired berodde felet på att några ”interna prototyper” blev tillgängliga för ett antal användare.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.