Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Stoppa pressarna överväger gå med i det medieetiska systemet – och släpper betalvägg

Publicerad: 23 maj 2022, 12:12

Foto: Skärmdump från Stoppa pressarnas sajt

Kändissajten Stoppa pressarna har flertalet gånger varit föremål för en pressetisk debatt och anklagats för publicistiska övertramp. Nu överväger sajten att gå med i det medieetiska systemet – samtidigt får Stoppa pressarna ny sajt, chefredaktör och betalvägg.


Ämnen i artikeln:

Stoppa PressarnaToppnyheter eftermiddagMedieombudsmannenRedaktionens val

I samband med att kändis- och skvallersajten Stoppa pressarna lanserar en ny sajt införs även en betalvägg på sajten. Priset ligger på 39 kronor i månaden. 

Samtidigt stuvar Stoppa pressarna om i chefsleden. Emma Andersson som enligt ett pressmeddelande från Stoppa pressarna tidigare har varit redaktionschef för sajten intar istället rollen som chefredaktör medan Per Nilsson blir nyhetschef. Daniel Nyhlén, som tidigare haft rollen som chefredaktör, blir kvar i rollen som ansvarig utgivare.

Vidare överväger de även att ansluta sig till det medieetiska systemet. Dagens Media har tidigare skrivit om att sajten skaffat sig både utgivningsbevis och ansvarig utgivare, vilket ger sajten grundlagsskydd. De har dock inte anslutit sig till det medieetiska systemet, vilket innebär att de personer som anser sig ha utsatts för en publicitetsskada inte har möjlighet att anmäla publiceringen till Medieombudsmannen (MO). 

LÄS MER: Stoppa pressarna har utgivningsbevis men står fortsatt utanför det medieetiska systemet – detta innebär det

Sajten har flera gånger hamnat i hetluften och anklagats för pressetiska övertramp och att fara med osanning. 

På grund av den kritik som har riktats mot sajten överväger Stoppa pressarna alltså att ansluta sig till det medieetiska systemet. 

– Stoppa Pressarna avser att fortsätta sitt nyhetsarbete i en tabloid anda och göra den bästa kändisjournalistiken, men vi har tagit till oss kritiken och kommer i fortsättningen vara betydligt mer lyhörda, säger Emma Andersson, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi har nu inlett en dialog med Allmänhetens Medieombudsman Caspar Opitz om ett eventuellt medlemskap i MEN och vi ser fram emot att lansera nya moderna Stoppa Pressarna där vi vill vara med och bidra till ett bättre medieklimat. 

Dagens Media söker Emma Andersson och Daniel Nyhlén för en kommentar.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev