Stockholmdirekt får ansiktslyft

2015-11-03 08:58  

Direktpress nyhetsportal Stockholmdirekt får idag ett nytt utseende och siktar på målet att bli störst i stan.

Stockholmdirekt lanserades i november förra året som en nyhetsportal där Direktpress samlar den journalistik som görs till papperstidningarna.

Efter snart ett år känner man att det är dags att ge sajten ett ansiktslyft och förbättra läsupplevelsen, särskilt när det gäller mobilen.

Med hjälp av digitala utvecklare på Roxen AB arbetar Stockholmdirekt med att utveckla det digitala berättandet för både läsare och annonsörer.

Direktpress chefredaktör Helene Claesson säger till Dagens Media att hon ser det som att man bryter ny mark.

– Stockholmarna är vana vid att få sina lokala nyheter genom gratistidningarna som ramlar ner på hallmattan, nu gäller det för oss att få folk att förstå att man kan få det varje dag i mobilen. Det är inte helt lätt, eftersom det handlar om att skapa ett nytt beteende. Om man exempelvis startar en sajt som rapporterar riksnyheter är det ganska lätt att locka över publik från liknande sajter, medan vi inte har någon att ta publiken ifrån. Det blir tydligt att vi jobbar läsare för läsare.

2015 har varit ett intensivt år för Direktpress i och med att man startat 16 nya tidningar i Stockholmsregionen. Idag har man 30 till 40 reportrar som rapporterar på Stockholmdirekt.se.

– Vi vet att det finns en stor efterfrågan på lokal journalistik och tycker det är spännande att utveckla den digitala biten, eftersom det innebär att den viktiga läsarkontakten blir enklare för oss. Nu gör vi också en ordentlig ansiktslyftning för en modernare och mer lättläst upplevelse, säger Helene Claesson.

Enligt Direktpress har Stockhomdirekt idag omkring 200 000 visningar i veckan och trenden är uppgående. Målet är att bli störst i stan.

– Vi ser att det går uppåt hela tiden och räknar med att det fortsätter så. Vi delar ut mer än 800 000 tidningar varje lördag, så frågan är vilket som är taket. Vi skulle egentligen kunna bli hur stora som helst.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt