Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Stockholmarna världsbäst på sociala medier

Publicerad: 1 Juni 2011, 05:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

Stockholmskvinnor lägger mer än en arbetsdag på sociala medier en genomsnittlig vecka. Det är mest i världen, enligt en färsk global undersökning.


Sociala medier lockar generellt sett en större andel kvinnor än män. Stocksholmskvinnorna spenderar i genomsnitt hela 8 timmar och 15 minuter med sociala medier en vanlig vecka. Undersökingen visar också att drygt var femte stockholmare uppdaterar sin status varje dag.

– Staden är ett fysiskt Facebook, ett socialt nätverk snarare än asfalt och betong. Stadens sociala miljöer förstärker människors sociala beteende digitalt, och stockholmskvinnorna leder utvecklingen, säger Paul Alarcón, ansvarig för United Minds insiktsprogram om storstäder, i ett pressmeddelande.

Framför allt är det den ökade användningen av smart phones som driver utvecklingen. 57 procent av smartphone-ägarna använder sociala medier dagligen i telefonen.

Resultatet baseras på 15 000 intervjuer i 30 storstäder på sex kontinenter som har sammanställts i Metropolitan Report. Den beskriver storstadsbors medievanor, värderingar, arbete och fritid.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.