Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Statens medieråd släpper podcast om unga

Publicerad: 5 Maj 2015, 11:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:02

Viralgranskarens grundare Jack Werner är en av dem som ska diskutera källkritik på internet i Statens medieråds nya informationskanal.


I dag släpper Statens medieråd podcasten "Statens mediepodd". Syftet är att sprida kunskap om det digitala samhället.

– Hela podden handlar om unga och deras digitala liv, om källkritik i nya medier och om framtiden. Vi släpper tre avsnitt i dag och förhoppningsvis kommer det en fortsättning efter sommaren, säger Johnny Lindqvist, projektledare på Statens medieråd, till Dagens Media.

I det första avsnittet diskuterar tre gymnasietjejer om deras digitala dygn och vem de litar på. I det andra avsnittet pratar bland andra Jack Werner om källkritik och i det tredje diskuterar Jonas Andersson Schwarz, doktor i medie- och kommunikationslandskap, den digitala framtiden.

– Det är inte så att vi måste komma fram till någon slutsats i varje avsnitt. Däremot återkommer vi ofta till lärarens roll i det digitala samhället. Målgruppen är pedagoger i skolan, men också föräldrar, viktiga vuxna och människor överlag som har ett intresse av vår digitala tid, säger Johnny Lindqvist.

Podcasten finns än så länge bara på Statens medieråds sajt, men kommer enligt Johnny Lindqvist också att dyka upp på iTunes och andra plattformar.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.