Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Starlounge om stämningen: "Utsiktslöst"

Publicerad: 10 Juli 2012, 12:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:16

Microsoft stämmer den svenska kändissajten Starlounge. Enligt företagets vd kan konsekvenserna bli enorma.


Ämnen i artikeln:

Microsoft

Enligt uppgifter till dagensmedia.se stämmer Microsoft den svenska kändissajten Starlounge, som sedan 2007 levererat kändisnyheter på MSN i Sverige och flera andra marknaden.

Detta bekräftas nu av Hans Becker, vd på Starlounge.

– Ja, det stämmer, de har stämt Starlounge. Men mer än så vill jag inte säga, ni får prata med Microsoft, jag har skrivit på ett tystnadsavtal, säger han till dagensmedia.se.

Enligt uppgifter till dagensmedia.se har Microsoft sagt upp avtalet med Starlounge i samtliga länder, inklusive Sverige.

Stämningsansökan är inlämnad till brittisk domstol, då kontraktet mellan Microsoft MSN och Starlunge är skrivet i England. Hans Becker vill inte gå in vidare på stämningen, men säger att tvisten kommer att ha långtgående konsekvenser för företaget.

– Detta innebär stora problem för företaget förstås. Vi vill inte ge oss in i en långdragen process. Det är utsiktslöst att ge sig in i en tvist med Microsoft, de kan begrava oss i juridiska kostnader, så vi försöker lösa det här snabbt, säger han.

Starlounge omsatte lite drygt 25 miljoner kronor räkenskapsåret 2010 och hade ett rörelseresultat på minus fem miljoner kronor.

Microsoft vill för tillfället inte kommentera stämningen.

– Vi har inga kommentarer just nu, vi måste titta närmre på det här innan vi kan uttala oss tyvärr, säger Urban Johansson, presskontakt på Microsoft, till dagensmedia.se.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Microsoft

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.