Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Starcom tar fram bästa videoannonsen

Publicerad: 29 Januari 2009, 08:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:32

Frågetecknen om hur effektiv videoannonsering kan göras är många. Under ledning av Starcom ska flera stora mediespelare därför ta fram den perfekta videoannonsen.


Starcom Mediavest bjöd i slutet av förra året in bland annat Microsoft, Yahoo och AOL för att se över vilka annonsformat för rörlig bild som fungerar. Enligt Business Week är det flera växande problem som ligger till grund för arbetet.

Videoannonser på webben är förvirrande för konsumenterna, få vet om det går att hoppa över videoannonser eller vad som händer om användaren klickar på dem, skriver Business Week.

Problemen för annonsören är att det finns ett otal olika format på marknaden, bland annat pre-rolls innan själva filmen, overlay-annonser som lägger sig över videoinslaget och ett flertal olika bannerformat som läggs runt videospelaren. Samtidigt så finns det fortfarande problem med att göra effektiva mätningar av videoannonser.

Tracey Scheppach, ansvarig för videoutveckling inom Starcom Mediavest säger att tv-reklamen inte tog fart förrän 30-sekundersspoten fick fäste. Förhoppningen med samarbetet är att hitta ett lika effektivt och avgränsat format för rörlig annonsering på webben.

Gruppen tittade till att börja med på 30 olika format. I förra veckan valdes fem format ut som nu ska specialtestas i fokusgrupper och paneler. I februari 2010 hoppas gruppen kunna visa upp en vinnare.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.