Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Stäms för bluffakturor

Publicerad: 23 augusti 2011, 06:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Riksdelen i Malmö har stämt tre män efter att bluffakturor skickats ut i katalogbolagets namn.


Det var den 23 juni 2011 som Riksdelens först fick vetskap om att flera av katalogtjänstens kunder mottagit falska fakturor, utställda i Riksdelens namn.

Bakom fakturorna, som skickats till runt 450 kunder, står bolaget Riksdelen JJ Solution KB, ett bolag som inte finns registrerat hos bolagsverket.

Däremot finns bolaget JJ Solution KB, som har samma organisationsnummer och bolagsadress som fakturaavsändaren.

Bakom det bolaget står tre män, varav en tidigare arbetat på Riksdelen. Något som föranlett misstankar om att bolagets kundlistor stulits.

Det är bakgrunden till att Riksdelen nu stämmer trion.

"Marknadsföringen ett led i ett brottsligt förfarande då agerandet innebär firmaintrång enligt firmalagen och, i vart fall, försök till bedrägeri. Marknadsföringen stämmer därmed inte överens med god marknadsföringssed", skriver Riksdelen i anmälan.

Bolaget yrkar nu på att JJ Solution KB ska beläggas med ett vite på 1 miljon kronor samt att trion ska ersätta Riksdelen för den skada som bolaget lidit av de falska fakturorna.

Även rättegångskostnaderna vill Riksdelen att trion ska betala.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News