Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt presenteras av:

Stampen tar över eurosport.se

Publicerad: 4 December 2012, 07:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:02

I höstas valde Eurosport att skrota sin svenska sajt för att istället relansera den. Nu står det klart att det sker med hjälp av Stampen.


Ämnen i artikeln:

StampenEurosport

Det var i slutet av oktober som dagensmedia.se kunde berätta att eurosport.se skrotas i sin nuvarande form. Ett beslut som drabbade samtliga medarbetare.

Redan då berättade Eurosport Nordens vd Amanda Evans att sajten skulle relanseras och nu står det klart att det är med hjälp av Stampen som det ska ske.

Enligt ett avtal som nyligen tecknades mellan parterna kommer både redaktionen och annonsförsäljningen att skötas av Stampen Sports Media. Det innebär också att delar av eurosport.ses redaktion följer med till Stampen, samtidigt som bolaget ska nyrekrytera.

– Vi är mycket glada och förväntansfulla inför samarbetet med Sveriges just nu snabbast växande mediehus, vilket gör det möjligt för oss att öka trafiken till vår sajt. Eurosport ska vara det självklara alternativet för sportintresserade, säger Amanda Evans i ett pressmeddelande.

Målsättningen är att fokusera på sporter där Eurosport har exklusiva rättigheter såsom tennis, cykel och golf. Planer finns också på att lansera mer rörligt material på sajten.

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

StampenEurosport

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev