Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Stampen säljer Svenskafans.com

Publicerad: 12 November 2014, 07:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Bolaget Traveas köper Stampen Sports Media, där Svenskafans.com och Fantv.se ingår.


Stampen Sports Media är ett dotterbolag till Stampen Media Group. Nu säljer mediekoncernen bolaget till börsnoterade Traveas, som sedan tidigare är mediepartner till Svenska och Norska Golfförbundet samt Svenska Tennisförbundet.

I Stampen Sports Media ingår varumärkena Svenskafans.com, systersajten Fantv.se, Golfing.se och Svenskaracefans.com.

– Vi tror att Stampen Sports Media får goda möjligheter att utvecklas vidare med Traveas som ägare. Vi är mycket nöjda med affären. Affären ligger i linje med vår strategi att renodla och fokusera på kvinnlig målgrupp genom vår satsning på Modern Women Media, säger Fredrik Jignéus, ekonomichef för Stampen Media Partner, om affären i ett pressmeddelande.

Traveas har som mål att växa inom sportmedia i Sverige, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Affären med Stampen Media Group innebär att Travea dubblar sin omsättning inför 2015 till cirka 30 milkoner kronor. Det beräknade rörelseresultatet är 4 miljoner kronor.

På ett år har 500 anställda fått lämna Stampen, som under 2013 gjorde en rörelseförlust på drygt 850 miljoner kronor. I somras sålde Stampen också tidningen Mitti till riskkapitalbolaget Segulah.

LÄS OCKSÅ: 

Läs ett stort reportage om Stampens uppgång och fall i nya numret av Dagens Media. Ute idag!

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.