Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Stampen-sajten Familjeliv hackad

Publicerad: 22 april 2014, 06:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:40

I realtid kunde oroliga användare på Familjeliv följa hur det Stampen-ägda forumet hackats. Men enligt vd:n täcktes säkerhetshålet till snabbt.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Det var på forumet Flashback som en användare igår la ut detaljerad information om hur Familjelivs sajt hackats.

Genom ett så kallat XSS-hål kunde illasinnade personer bädda in skadlig kod i foruminlägg som drabbade de vanliga användarna.

Dessutom fanns detaljerade instruktioner om hur den som ville kunde utge sig för att vara inloggad som en annan användare och posta foruminlägg i dennes namn.

Efter att en person berättat om hackningen på Familjelivs egna forum spred sig oron bland det Stampen-ägda forumets medlemmar.

För Emma af Robson, som nyligen tillträdde som vd på Familjeliv Media, blev hackningen en rivstart.

– Ja, det är ju vecka två för mig och så börjar man med det här. Men det var ett minor säkerhetshål, ingen biggie alls, säger hon till Dagens Media.

Enligt henne täpptes säkerhetshålet till efter drygt 20 minuter. Familjeliv tvingades också att rensa bland inlägg och inloggade sessioner.

Enligt Emma af Robson har inga användaruppgifter läckt ut.

– Det är ganska vanligt att man blir utsatt för den här typen av hackning och det pratas ju mycket om Familjeliv så det är klart att vi kan bli utsatta. Men vi har allt under kontroll.

Vad vill du säga till era oroliga användare?

– Att de inte behöver vara oroliga. Vi löste det här jättefort.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.