Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Stampen lanserar ingen Ipad-app i år

Publicerad: 11 November 2010, 13:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Stampen väntar till nästa år med att lansera tidnings-appar för läsplatta. ”Vi funderar fortfarande”, säger Mktmedias vd Bo Svensson.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Bonnier har varit snabb på att ta täten i mediernas Ipad-satsningar både på hemmaplan och internationellt. Bolaget var först ut med en magasinplattform, Mag Plus och DN kommer på Ipad i slutet av november, då läsplattan väntas lanseras i Sverige.

Stampens utvecklingsbolag Mktmedia väljer däremot att vänta med applikationer för läsplattor.

– Det är klart att vi tittar på Ipad-lösnignar, men vi kommer inte att leverera en applikation i november. Däremot kommer våra webbar och våra e-tidningar vara anpassade för Ipad, säger Bo Svensson, vd på Mktmedia.

I september ändrades bland annat Göteborgs-postens videos i flash till ett Ipad-anpassat format.

Nästa steg är att fundera över en övergripande applikationslösning för Stampen-tidningarna.

– Vi funderar fortfarande. Vi har till exempel en nyhetsapplikation för Iphone som bygger på positionering och det stöder inte Ipad. Vi har också en struktur av lokaltidningar med små organisationer, så vi måste ha en lösning som inte slukar en massa produktionsresurser. Vi måste också titta på längre sikt och ha en lösning som fungerar brett, till exempel kommer säkert Android att ta en stor marknadsandel, säger Bo Svensson.

Stampen och Mktmedia väntar därför till nästa år med att lansera en applikation.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.