Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Spray lanserar videoannonsformat

Publicerad: 8 Oktober 2009, 10:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:12

Tre är första annonsören när Spray lanserar ett nytt videoannonsformat. ”Priset är det dubbla, men effekten är mångdubbelt högre”, säger Ulla Nyberg, försäljningsdirektör på Spray.se.


I Sprays nya videoannons visas filmen i betydligt större format än tidigare. När användaren för musen över bannern expanderar den och filmen startar utan klick eller videospelare.

– Hittills har 46 procent av sajtbesökarna startat filmen, betydligt fler än branschsnittet på 1 procent för videoannonser som måste öppnas med en videospelare. Även klickraten är avsevärt mycket högre, men jag vill inte säga hur mycket för det har gått för kort tid, säger Ulla Nyberg.

Klickfrekvensen för en standarbanner på Spray.se varierar stort, men genomsnittet ligger på omkring 0,06 procent.

Den nya tv-annonsen kostar ”dubbelt så mycket” som motsvarande skyskrapa i vänsterkant utan videoexpansion.

– Kunden är en vinnare eftersom effekten blir flera gånger bättre. Det fina är att annonsörerna kan använda samma format som i tv-filmen och därför enkelt kan komplettera tv med webb. De behöver heller inte bygga en mikrosajt eftersom allt kan visas här, säger Ulla Nyberg.

Sprays annonsörer efterfrågar framför allt stora exponeringar på oväntade platser.

– Formaten går mot att bli större, mer rörliga och lite udda. Vi försöker att flytta annonser till ställen man inte är van att se dem på för att öka klickraten, till exempel i det redaktionella utrymmet eller till vänster.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.