Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Spotlife trappar upp konflikten med Blogg.se

Publicerad: 26 Februari 2009, 08:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:31

Spotlife går till generalangrepp på Allers-ägda Blogg.se - och involverar grannlandet. Roland Karlssons Blogg.se har själv använt programvara utan att betala för sig, menar Spotlife.


Dagensmedia.se har tidigare berättat om konflikten mellan Blogg.se och Spotlife. Enligt Blogg.ses vd Roland Karlsson har Spotlife, med Per Rydberg i spetsen, utnyttjat tjänster från Blogg.se utan att betala för sig. Enligt Per Rydberg har man försökt att få en dialog om hur betalningen ska gå till - utan att lyckas. Nu går Per Rydberg till motattack, och tar hjälp från grannlandet.

Under torsdagsmorgonen skickade Per Rydberg ut ett pressmeddelande tillsammans med Rafiq Charania, som grundade Blogg.no. Enligt pressmeddelandet ligger Blogg.se och Blogg.no, som tidigare samarbetade, i en tvist om 1,6 miljoner kronor. Detta efter att Roland Karlsson ska ha använt programvara som grundarna av Blogg.no utvecklat, efter att avtalstiden gått ut.

- Det är närmast tragikomiskt att Roland Karlsson beskyller Spotlife för att vara pirater när han själv har använt vår programvara på Blogg.se, säger Rafiq Charania i pressutskicket.

Roland Karlsson suckar när Dagensmedia.se når honom.

- Vi gjorde ett avtal i april 2007 som gällde ett år och gick ut på att vi skulle betala 3,1 miljoner till Blogg.no. Vi har betalat 2,1 miljoner till dem redan. Men de har därefter gjort ett antal konkurser och tvisten ligger i att de inte har kunnat redogöra för hur de har flyttat rättigheterna till programvaran mellan de olika bolagen. Då har våra advokater satt hårt mot hårt, säger han.

Den första tvisten mellan Roland Karlsson och Per Rydberg, om en faktura på 21.000 kronor, är inte heller löst.

Roland Karlsson berättar att han den 25 februari skickade ett mejl till Per Rydberg där han bad honom att sända en bekräftelse på att han bestred fakturan.

- Då sa han att han ville ha ut detta i media först innan han gjorde det. Vi har varit bussiga och låtit dem flytta över sina bloggar under ordnade former. Den enda som är kvar är Blondinbella och jag kommer att ge dem den tiden de behöver för att flytta den också. Den här konflikten handlar inte om Blondinbella.

Dagensmedia.se har sökt Per Rydberg.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.