Spotify utreds av Skatteverket

2018-04-18 11:50  
Spotifys vd och grundare Daniel Ek. Foto: Stuart Isett/Fortune Brainstorm TECH

UPPDATERAD. Skattemyndigheter i USA och Sverige ska granska streamingjätten. "Vi kan inte ge någon vägledning kring innehållet i vårt prospekt", skriver Spotify i ett mejl till Dagens Media.

Tisdagen den 3 april var en stor dag för svenska Spotify. Efter en lång tids spekulationer noterades bolaget på New York-börsen och introduktionskursen landade på 166 dollar per aktie, vilket var högre än väntat.

Nu rapporterar Breakit om att Spotify under samma dag inlämnade flera handlingar till den amerikanska tillsynsmyndigheten SEC (United States Securities and Exchange Commission).

I handlingarna ifråga ska det, enligt Breakit, framgå att Spotify kommer att granskas av skattemyndigheter i en rad länder.

"Vissa av gruppens dotterbolag är för närvarande under utredning av svenska, amerikanska och andra utländska skattemyndigheter för taxeringsår från 2008-2016. Dessa utredningar kan leda till justeringar i gruppens skatter", skriver Spotify enligt Breakit.

Breakit har varit i kontakt med svenska Skatteverket, som inte velat kommentera vilken typ av granskning det är frågan om. Skatteverket hänvisar till att de aldrig kommenterar utredningar mot företag.

– Eftersom vi i dagsläget befinner oss i en tyst period som sträcker sig 90 dagar efter noteringen, så vi kan inte ge någon vägledning kring innehållet i vårt prospekt, skriver en talesperson för Spotify i ett mejl till Dagens Media.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt