Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Spotify tar Nordenchef från Apple

Publicerad: 2 November 2010, 07:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Spotify skaffar nordisk vd för att öka sitt fokus i Sverige, Norge och Finland. Öjje Holt från konkurrenten Itunes får jobbet.


Ämnen i artikeln:

SpotifyIpad

Det berättar IT24 idag. Öjje Holt började sin nya tjänst igår.

– Nu sitter jag i skolbänken och sätter mig in i framtida produkter och strategier, säger Öjje Holt, tidigare europeisk retail-chef på Itunes, till dagensmedia.se.

Fram till nu har ansvaret för den nordiska marknaden legat på Europachefen Jonathan Forster. Grundaren och koncernchefen Daniel Ek har fokus på nya tjänster och på den förestående USA-lanseringen, skriver IT24.

Med Öjje Holt på plats som Norden-vd ska Spotify satsa hårdare på försäljning och marknadsföring i Sverige, Norge och Finland. I Danmark finns Spotify inte i dagsläget.

– Mitt jobb som nordisk vd blir att förädla Spotifys tjänster, erbjudanden och synlighet. För mig är det ett av de största och mest spännande jobb man kan ha om man vill jobba med framtidens distributionsmodeller, säger Öjje Holt.

– Dessutom är det jättekul att företaget är svenskt, fortsätter han.

En sida han vill förstärka är Spotifys butiksnärvaro.

– På Apple jobbade jag med retail och tog Itunes onlinekoncept offline. Jag bredda tillgången genom bredare butiksnärvaro. Spotify finns till viss del i retail, hos norska Ica och svenska Pressbyrån, men det finns en jättepotential att få ut tjänsten ännu bredare.

Innan Apple jobbade Öjje Holt på Microsoft i nio år, bland annat som Sverigechef för Xbox.

– Microsoft är duktiga på dialog och kommunikation med sina konsumenter, genom communities, lyhördhet och interaktion. Det tar jag med mig till Spotify.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SpotifyIpad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.