Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Spotify stäms för könsdiskriminering

Publicerad: 20 september 2018, 07:06
Uppdaterad: 20 september 2018, 07:13

En kvinnlig säljchef stämmer Spotify i USA för könsdiskriminering. Bland annat anklagas en chef för att ha tagit med manliga anställda på en "drogfylld grabbresa".


Ämnen i artikeln:

Spotify

Natten mot onsdag svensk tid kunde Variety berätta att svenska streamingjätten Spotify stäms för könsdiskriminering av en kvinnlig säljchef i USA.

I stämningsansökan, som lämnats in till New York Supreme Court, uppger kvinnan att en chef på säljavdelningen har tagit med delar av personalen på en "drogfylld grabbresa" till Sundance Film Festival, som exkluderade mer kvalificerade kvinnor.

Anmälaren uppger också att Spotify systematiskt diskriminerar kvinnliga medarbetare och att företaget betalar lägre löner till kvinnor än till män.

Enligt Variety riktas även anklagelser mot en annan chef inom Spotify, som enligt anmälaren ska ha befordrats trots varningar på grund av sexuella trakasserier. Samma chef ska också ha tagit med sig manlig personal på strippklubbar till Atlantic City.

Till Variety kommenterar en talesperson från Spotify stämningsansökan:

– På Spotify tolererar vi inte diskriminering av något slag på någon nivå. Vi kan inte ge kommentarer på de specifika detaljerna i en pågående tvist, men dessa påståenden är ogrundade.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.