Gå direkt till textinnehållet

Digitalt presenteras av:

Spotify stäms för könsdiskriminering

En kvinnlig säljchef stämmer Spotify i USA för könsdiskriminering. Bland annat anklagas en chef för att ha tagit med manliga anställda på en "drogfylld grabbresa".

Natten mot onsdag svensk tid kunde Variety berätta att svenska streamingjätten Spotify stäms för könsdiskriminering av en kvinnlig säljchef i USA.

I stämningsansökan, som lämnats in till New York Supreme Court, uppger kvinnan att en chef på säljavdelningen har tagit med delar av personalen på en "drogfylld grabbresa" till Sundance Film Festival, som exkluderade mer kvalificerade kvinnor.

Anmälaren uppger också att Spotify systematiskt diskriminerar kvinnliga medarbetare och att företaget betalar lägre löner till kvinnor än till män.

Enligt Variety riktas även anklagelser mot en annan chef inom Spotify, som enligt anmälaren ska ha befordrats trots varningar på grund av sexuella trakasserier. Samma chef ska också ha tagit med sig manlig personal på strippklubbar till Atlantic City.

Till Variety kommenterar en talesperson från Spotify stämningsansökan:

– På Spotify tolererar vi inte diskriminering av något slag på någon nivå. Vi kan inte ge kommentarer på de specifika detaljerna i en pågående tvist, men dessa påståenden är ogrundade.

Publicerad 2018-09-20 07.06Uppdaterad 2018-09-20 07.13

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: