Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Spotify passerar 320 miljoner användare

Publicerad: 29 oktober 2020, 15:00

Spotify har i dag totalt 320 miljoner användare. Av dem är 144 miljoner betalande abonnenter. Resterande använder den annonsfinansierade gratisversionen.

Foto: Pixabay

320 miljoner. Så många använder den svenska streamingjätten Spotify globalt. Det framgår av rapporten för 2020 års tredje kvartal.


Ämnen i artikeln:

Spotify

På torsdagen släppte Spotify rapporten för årets tredje kvartal. Av den framgår att Spotify nu har passerat 320 miljoner användare. Av dem är 144 miljoner betalande abonnenter, vilket är en ökning med 27 procent jämfört med samma period året innan. Resterande använder den annonsfinansierade gratisversionen.

Själv tror bolaget att antalet som betalar för tjänsten kommer att stiga till totalt 150–154 miljoner årets sista tre månader. För första gången ligger också den genomsnittliga månatliga churnen för premiumabonnemanget på under 4 procent.

Spotifys omsättning för det tredje kvartalet landade på 1 975 miljoner euro, vilket är en ökning med 14 procent jämfört med året innan. Vad gäller rörelseresultatet (ebitda) redovisar Spotify en förlust på 40 miljoner euro. 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News