Spotify kan börja låsa in ny musik

2016-08-30 14:02  
Spotifys nuvarande modell, där all musik är tillgänglig för både betalande och gratiskunder, har varit framgångsrik på så vis att den lockat kunder. Bild: Flickr

Spotify kan komma att göra ny musik tillgänglig bara för betalkunder.

Spotify ska enligt källor till New York Post vara redo att införa så kallade "fönster" – en inlåsning av nya album som gör att bara betalkunder kan höra dem under en bestämd period.

Spotifys nuvarande modell, där all musik är tillgänglig för både betalande och gratiskunder, har varit framgångsrik på så vis att den gjort tjänsten populär bland kunderna. Däremot har den skapat motsättningar med stora artister som till exempel Taylor Swift, vars musik numera inte finns tillgänlig på Spotify.

Enligt New York Post är dock investerare oroliga för att Spotify inte ska få till en lyckad börsnotering utan långsiktiga avtal med skivbolagen. Det ska även vara anledningen till att Spotifys vd och medgrundare Daniel Ek nu är beredd att byta spår.

– Trycket ökar från artister och skivbolag. Det blir ingen notering om de inte har avtalen, säger en källa med insyn till tidningen.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt