måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Spotify i bråk med Tradera

Publicerad: 26 augusti 2010, 09:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

På auktionssajten Tradera vimlar det sedan en tid tillbaka av annonser för Spotify-inbjudningar. En försäljning som strider mot Spotifyavtalet, menar man på Spotify.

Ämnen i artikeln:

SpotifyTradera

TH

Torbjörn Hallgren


– Generellt sett finns det inget i vårt användaravtal som säljarna bryter mot, svarar presschef Anna Chrona hos Tradera.

Ett åttiotal Spotifyinbjudningar är till salu på Tradera. Kommersen har pågått en längre tid, men utan att Spotify har upptäckt den.

– Det strider mot våra användaravtal, man får inte sälja inbjudningar till Spotify. Vi har även öppnat Spotify, så att alla som vill kan skaffa ett Spotify Open-konto, säger Spotifys pr-chef Sofie Grant.

Samtidigt säljer kontona och en av säljarna på Tradera säger att han har haft runt 40 nöjda kunder bara den senaste månaden. En anledning till detta kan vara att Spotify Open är tidsbegränsat till tjugo timmar per månad, medan den som får en inbjudan har obegränsad lyssningstid.

Har ni inte bäddat för den här sortens försäljning själva genom att ha för få inbjudningar i omlopp?

– Men eftersom Spotify Open finns tillgängligt för alla så finns det ingen anledning för folk att köpa inbjudningar, säger Sofie Grant.

Hos e-Bayägda Tradera tänker man inte stoppa försäljningen.

– Om en rättighetsinnehavare av ett varumärke har något de inte vill sälja så måste man ansluta sig till e-Bays avtal Vero (Verified rights owner), säger Traderas presschef Anna Chrona.

– Då får man som ägare av sitt varumärke själv godkänna vad som får användas eller inte. Men ingen från Spotify har hört av sig, säger Anna Chrona.

Så om Spotify hör av sig?

– Om Spotify vänder sig till oss och skriver på ett Vero-avtal, då plockar vi bort annonserna. Fram till dess gör vi ingenting åt detta. Annonserna får vara kvar, säger Anna Chrona.

Hos Spotify har man ännu inte bestämt sig för hur man ska agera.

– Vi kommer att titta på det, säger Sofie Grant.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev