söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Spotify hotar med flytt till USA

Publicerad: 12 april 2016, 07:21
Uppdaterad: 12 april 2016, 07:22

I ett öppet brev till Sveriges politker hotar nu Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon att flytta verksamheten i Sverige till USA om inte Sverige ändrar sin politik.

Ämnen i artikeln:

Spotify

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Igår berättade Breakit om att Spotify har 44 procent av alla betalande streamingkunder, vilket gör dem till störst på marknaden.

Idag hotar Spotify, i ett öppet brev till de svenska politikerna, att flytta hela sin verksamhet till USA om inte Sverige ändrar sin skattepolitik.

I brevet skriver man: "När vi två grundade Spotify var vår dröm att bygga ett bolag i Sverige som är med på den allra högsta nivån globalt, och därigenom förhoppningsvis kan inspirera andra i Sverige att starta bolag och växa. Det är för oss galet att Europa, med en större befolkning än USA, inte har ett enda bolag i paritet med Facebook, Google, Apple, Microsoft, Amazon och de andra amerikanska storbolagen. Vi vill visa att det går!/.../ Vi tvingas därför nu konstatera, att om inga förändringar sker, så måste vi överväga att expandera mer i andra länder istället för Sverige."

Läs hela det öppna brevet här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev