Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Spotify hotar med flytt till USA

Publicerad: 12 April 2016, 07:21
Uppdaterad: 12 April 2016, 07:22

I ett öppet brev till Sveriges politker hotar nu Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon att flytta verksamheten i Sverige till USA om inte Sverige ändrar sin politik.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Igår berättade Breakit om att Spotify har 44 procent av alla betalande streamingkunder, vilket gör dem till störst på marknaden.

Idag hotar Spotify, i ett öppet brev till de svenska politikerna, att flytta hela sin verksamhet till USA om inte Sverige ändrar sin skattepolitik.

I brevet skriver man: "När vi två grundade Spotify var vår dröm att bygga ett bolag i Sverige som är med på den allra högsta nivån globalt, och därigenom förhoppningsvis kan inspirera andra i Sverige att starta bolag och växa. Det är för oss galet att Europa, med en större befolkning än USA, inte har ett enda bolag i paritet med Facebook, Google, Apple, Microsoft, Amazon och de andra amerikanska storbolagen. Vi vill visa att det går!/.../ Vi tvingas därför nu konstatera, att om inga förändringar sker, så måste vi överväga att expandera mer i andra länder istället för Sverige."

Läs hela det öppna brevet här.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.