Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Spotify hotar med flytt till USA

I ett öppet brev till Sveriges politker hotar nu Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon att flytta verksamheten i Sverige till USA om inte Sverige ändrar sin politik.


Publicerad 2016-04-12 07:21
Uppdaterad 2016-04-12 07:22

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:

Igår berättade Breakit om att Spotify har 44 procent av alla betalande streamingkunder, vilket gör dem till störst på marknaden.

Idag hotar Spotify, i ett öppet brev till de svenska politikerna, att flytta hela sin verksamhet till USA om inte Sverige ändrar sin skattepolitik.

I brevet skriver man: "När vi två grundade Spotify var vår dröm att bygga ett bolag i Sverige som är med på den allra högsta nivån globalt, och därigenom förhoppningsvis kan inspirera andra i Sverige att starta bolag och växa. Det är för oss galet att Europa, med en större befolkning än USA, inte har ett enda bolag i paritet med Facebook, Google, Apple, Microsoft, Amazon och de andra amerikanska storbolagen. Vi vill visa att det går!/.../ Vi tvingas därför nu konstatera, att om inga förändringar sker, så måste vi överväga att expandera mer i andra länder istället för Sverige."

Läs hela det öppna brevet här.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.