Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Spotify-grundaren avgår som ordförande – Daniel Ek tar över

Publicerad: 13 Oktober 2016, 09:52
Uppdaterad: 13 Oktober 2016, 10:04

Martin Lorentzon slutar som ordförande i Spotifys styrelse, skriver Affärsvärlden. Vd:n Daniel Ek tar över.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Ordförandebytet, som gäller både moderbolaget och det svenska verksamhetsbolaget, framgår av bolagsregister i Luxemburg och Sverige som Affärsvärlden har tagit del av.

"Att Daniel Ek tagit ett starkare grepp om bolaget och att Lorentzon inte längre håller i styrelsemötena bekräftas också av Affärsvärldens källor", skriver tidningen, som menar att förändringen är ett av många steg som Spotify tagit inför en eventuell börsnotering.

Ett annat är att rekrytera en erfararen aktieanalytiker som ir-chef. Enligt tidningen talar mycket för att en börsnotering genomförs senast hösten 2017.

Martin Lorentzon grundade Spotify 2006 tillsammans med Daniel Ek. Han sitter fortfarande kvar i styrelsen för Spotifys moderbolag, med säte i Luxemburg.

Spotify har i dag över 100 miljoner användare i 59 länder, men fortsätter att dras med stora förluster. Det svenska dotterbolaget redovisade under ett negativt rörelseresultat på motsvarande 960 miljoner kronor 2015.

 

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.