Spotify allierar sig med Samsung

2018-08-10 08:17  
Spotifys vd och grundare Daniel Ek. Foto: Stuart Isett/Fortune Brainstorm TECH

Spotifys partnerskap med Samsung innebär ett stort inflöde av nya användare för den svenska musiktjänsten.

Samsung har just slutit ett avtal med Spotify som innebär att musiktjänsten kommer att integreras i alla företagets enheter. Nyheten, som för Spotifys del innebär möjligheter att dra in nya prenumranter, gav upphov till ett aktiestigning på över 4 procent på börsen under torsdagen.

Samsung presenterade nyligen sin högtalare Samsung Home, som har bolagets digitala assistent Bixby inbyggd i sig – nu blir det alltså Spotify som spelar upp musiken som användaren frågar efter, skriver bland annat Techcrunch och The Verge.

Funktionaliteten mellan de både storföretagen kommer att utvecklas med tiden, men kommer att innebära en sömlös streamning av musik oavsett vilken Samsung-enhet man befinner sig på. Spotify vinner med samarbetet ökad synlighet, Samsung å andra sidan stärker sin position mot rivalen Apple som ju har sin egna streamingtjänst för musik.

Spotifys vd Daniel Ek kommenterar avtalet:

–Vi ser med spänning fram emot samarbetet. Nu kommer användarna att kunna åtnjuta och upptäcka musik på sätt som aldrig tidigare varit möjligt.

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt