Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Sponsorn If ingriper mot Alex & Sigges podcast

Publicerad: 31 januari 2013, 07:03
Uppdaterad: 11 februari 2016, 11:05

UPPDATERAD. Sponsorn If ryter till mot Alex Schulman och Sigge Eklund, efter flera uttalanden i senaste avsnittet av duons podcast.


Ämnen i artikeln:

Sigge EklundIfAlex Schulman

Det senaste avsnittet av Alex Schulmans och Sigge Eklunds podcast handlade om människor som duon avskyr och vill straffa. En före detta tidningschef bekrevs exempelvis som en ”oärlig jävel” och en medicinprofessor beskrivs som en ”grundvidrig man”.

Det omdebatterade avsnittet får nu sponsorn If att ryta ifrån, skriver Dagens Nyheter.

– Vi tar helt avstånd från detta. Vi ska ha en diskussion med dem om lämpligheten i det som sades. Vi ska göra det tydligt för dem att det här inte är något som vi på något sätt kan stå bakom, säger Caroline Uliana, chef för externinformation på If, till Dagens Nyheter.

Alex Schulman säger till Dagens Nyheter att det aktuella avsnittet är otypiskt för duons podcast.

– Ens humör avgör så mycket. Ibland hamnar man i mörker och ibland i solsken, det är det som är spännande med podcaster.

Förtydligande: Efter denna artikels publicering hör Ifs Caroline Uliana av sig och betonar att hon inte tar avstånd från programmet:

– Jag sade aldrig till Dagens Nyheter att vi tar avstånd från programmet. Jag sade att vi står inte bakom Alex och Sigges uttalanden om enskilda personer, men programmet står vi bakom. Vi varken kan eller vill styra vad som sägs i programmet. Vi är glada att sponsra det och det kommer vi att fortsätta med.

Läs Dagens Medias artiklar om sponsorerna som hittat till podcasten i DM Plus:

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sigge EklundIfAlex Schulman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.