Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Splay och Nice går ihop

Publicerad: 18 Juni 2018, 11:16
Uppdaterad: 18 Juni 2018, 11:16

NENT Group köper resterande andelar i Splay och slår ihop bolaget med Nice One.


Ämnen i artikeln:

SplayNENT Group

Nordic Entertainment Group köper resterande 4 procent av Splay för 8,8 miljoner kronor och en möjlig tilläggsköpeskilling baserad på Splays resultat under första halvåret 2018. Säljare är ett bolag som kontrolleras av Vigor Sörman, grundare av Splay.

Samtidigt passar NENT Group på att slå ihop Splay med Nice One. Vd för det sammanslagna bolaget, som får namnet Splay One, blir Vigor Sörman.

Anna Hammerlid Tollesson, nuvarande vd för Nice One, fortsätter som vd för Splay One Sverige. Splay Ones lokala ledning i Sverige kommer även att bestå av Mårten Forslund, Viktor Linnell, Emanuel Eddyson och Mikael Ljung.

Splay One ska enligt ett pressmeddelande ”fokusera på att skapa varumärkesdrivet digitalt innehåll som hjälper annonsörer att engagera en publik över ett antal olika plattformar”.

– Framgångsrik content marketing handlar om underhållande innehåll och om smart distribution. Splay One sticker ut inom båda områdena och kommer att göra det möjligt för varumärken att tränga igenom bruset på ett effektivt och relevant sätt. Vi kommer att bygga ett nordiskt powerhouse inom branded entertainment, säger Vigor Sörman i pressmeddelandet.

Bolaget kommer totalt att ha 116 anställda i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Splay One ska ingå i NENT Studios.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SplayNENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.