Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Spetz drar storpublik till SVT

Publicerad: 11 Oktober 2012, 12:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

SVT:s humorserie "Williams lista" drar stora tittarskaror på nätet. Programmets projektledare pratar med dagensmedia.se om framgångarna.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT sjösatte i september en webbserie om den 16-årige bloggaren William Spetz med namnet "Williams lista".

Programmet, som produceras av ART89, handlar om Willam Spetzs sista sommar innan han börjar gymnasiet och programmet har redan efter tre avsnitt rönt stora framgångar.

Första avsnittet fick 125 000 starter, enligt uppgifter från MMS.

– Den går väldigt bra. Först och främst är det för att William är en extrem talang och en väldigt bra komiker, säger Mats Grimberg, projektledare på SVT, till dagensmedia.se.

William Spetz är bloggare i grunden och har redan en stor anhängarskara på uppåt miljonen på Youtube. Mats Grimberg håller med om att den stora anhängarskaran kan ha påverkat programmets popularitet.

– Det är klart att det påverkar, det kan man inte bortse ifrån. William hade en fanskara som följde med honom till oss och som älskar det här nya programmet. Men dessutom har det tillkommit många nya tittare, säger han.

Vad innebär det för SVT att programmet har blivit en sådan framgång?

– Det innebär att vi får en stor publikskara och får in en publik som vi vill ska hitta in till vår humorsajt. Det är så klart jätteroligt och innebär att vi kan ta hand om stora talanger och få dem att växa hos oss.

Hur ska ni gå vidare med programmet?

– Det är klart att vi tittar på att fortsätta och utveckla programmet och ta det till nästa steg, men William går i skolan vilket vi tar full hänsyn till när vi planerar för en fortsättning. Men vi ser på programmet på längre sikt så klart.

Innebär detta att ni ska fokusera ytterligare på webbspecifika humorserier?

Vi har varit igång med serierna i två år, och vi kommer fortsätta med det. Vi ser absolut att vi växer hela tiden och William är peaken på det som vi har tagit in.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.