Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Speqta byter vd

Publicerad: 3 juli 2019, 08:21

Medgrundaren Andereas Friis kliver ned från vd-stolen och ersätts av Fredrik Lindros.

Ämnen i artikeln:

Mytaste

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Speqta, tidigare Mytaste, tillsätter den nya vd:n Fredrik Lindros som bland annat varit affärsutvecklingschef på Svenska Dagbladet. Senast kommer han från rollen som go-to-market director i EQT-ägda IP-Only. 

Som Dagens Media tidigare rapporterar om kliver medgrundaren och nuvarande vd Andereas Friis ned från sin post men blir kvar inom bolaget. Istället kommer Andereas Friis arbeta operativt inom bolaget i rollen som strategichef. Samtidigt får medgrundaren Jonas Söderqvist rollen som tillväxtchef. 

Bakgrunden till förändringen ligger i att Speqta fått nya huvudägare i form av Optimizer Invest. Genom vd-bytet hoppas man kunna optimera förutsättningarna för bolaget till att bli en globalt ledande koncern inom prestationsbaserad marknadsföring. 

–Jag och min kollega Jonas Söderqvist ska fokusera mer på den operativa verksamheten, vilket är det vi gjort sedan vi startade år 2003. Vi har egentligen bara börjat på resan och har aldrig tidigare varit med på och byggt ett bolag så här expansivt. Men den största anledningen är att vi vill ha bäst kompetens på rätt plats, sade Andereas Friis till Dagens Media i februari. 

Fredrik Lindros kliver på vd-posten den 30 september. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev