Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Spelbolag tar hjälp av Hyper Islandstudenter

Publicerad: 28 Augusti 2013, 07:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

Sex studenter på reklamskolan Hyper Island ska som examensarbete hjälpa spelbolaget Paf att utveckla sin digitala strategi.


Ämnen i artikeln:

Hyper IslandPaf

Internationella spelbolaget Paf har som mål att skapa vinst till välgörande ändamål. Förra året drog man in 24,7 miljoner euro, varav 19 gick till välgörenhet.

För att utveckla sin digitala strategi tar bolaget hjälp av studenter från reklamskolan Hyper Island, som tidigare hjälpt bland andra Aftonbladet med samma sak.

Från och med i dag och åtta veckor framåt ska sex studenter fördjupa sig i Pafs strategi som grundar sig i att det är roligare att spela tillsammans.

– Hyper Island är intressant eftersom de är en utbildningsenhet som kombinerar insikter i den nya digitala ekonomin med design och kommunikation. De är duktiga på snabba utvecklingsprocesser, vilka är en förutsättning i dagens ekonomiska värld, säger Anders Ingves, vd på Paf i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Det ska bli jätteskoj och inspirerande att få ha några elever mitt ibland oss och förhoppningsvis lär vi oss av deras sätt att tänka. Samtidigt är jag övertygad om att de får ett utbyte av oss i form av nya insikter.

Utbytet är samtidigt studenternas examensarbete.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Hyper IslandPaf

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.