Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Sök



Digitalt presenteras av:

"Som Instagram korsat med Blocket"

Publicerad: 16 April 2013, 11:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:49

I morgon lanseras köp– och säljappen Osom – en köp– och säljapp för vintagefantaster som ställer högre krav på estetiken än på priset.


Ämnen i artikeln:

InstagramBlocket

I går berättade Dagens Media om uppstickaren Nybytt som ska utmana Blocket. I morgon lanseras ännu en köp– och säljapp.

Från några av hjärnorna bakom bland annat bloggsökmotorn Twingly och videoannonsplattformen Videoplaza kommer nu köp- och säljappen Osom.

Bolagets vd och grundare Anton Johansson beskriver själv appen som en mobil marknadsplats för snygga saker, eller som Instagram korsat med Blocket.

– Vi ville göra en mobil plattform för handel och insåg att ingen lyckats göra det tillräckligt snyggt förut, berättar Anton Johansson för Dagens Media.

Formmässigt har Osom tydliga likheter med fotobloggen Instagram som enligt Anton Johansson och hans kolleger är "den allra snyggaste grejen som gjorts för mobilen" och som gjort för en marknadsplats.

– Det är enkelt, du laddar ner en app, loggar in och tar en bild med mobilen. För att bilderna ska bli snygga försöker vi bidra med verktyg för att hjälpa dem. Det finns till och med filter, säger Anton Johansson.

Finns det inte en risk att det du köper inte är lika snyggt som på bilden?

– Jo, det finns en risk, men samtidigt tror jag att en stor grej är att man blir inspirerad. Vi kallar det emotionell shopping. Det är en app för dem som gillar vintage och inte bryr sig så mycket om det är billigt.

På Osom går det även att följa sin favoritbloggare och inom kort planerar man att bygga in en betalfunktion. Appen ska finnas tillgängligt överallt, men med fokus på Sverige, Tyskland och Storbritannien.

Helen Preutz


Ämnen i artikeln:

InstagramBlocket

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev