Solo Calcio ger Marcus Birro sparken – efter mindre än en vecka

2015-01-29 15:23  

I fredags berättade Solo Calcio att man gjort klart med Marcus Birro som ny bloggare. Nu, sex dagar senare, bryter sajten med skribenten.

Solo Calcio är en sajt som bevakar italiensk fotboll. I fredags berättade sajten att man skrivit kontrakt med Marcus Birro, något som denne var mycket glad över.

– Det känns verkligen som att komma hem. Det är lite den där känslan ”vad har jag sysslat med innan jag hamnade här?”, sade Marcus Birro i en intervju med Solo Calcio i samband med att han värvades.

Marcus Birro har tidigare skrivit om italiensk fotboll i Expressen. Tidningen avbröt dock samarbetet efter Marcus Birros medverkan i podcasten Radio Länsman, som bland annat publiceras på den främlingsfientliga sajten Exponerat.

Nu, inte ens en vecka senare, väljer Solo Calcio att riva upp Marcus Birros kontrakt.

"Med anledning av de senaste uppgifterna kring vår bloggare Marcus Birro, har vi på Solo Calcio beslutat oss för att omedelbart bryta vårt samarbete".

Beslutet kommer bara timmar efter att Expressen publicerat bilder på en lunchdejt mellan Marcus Birro och SD-topparna Mattias Karlsson och Linus Bylund.

"Solo Calcio är en politiskt och religiöst obunden webbsajt, där alla är välkomna och vi kan inte ställa oss bakom de senaste händelserna som kopplar ihop oss med saker vi kraftigt tar avstånd emot", skriver Solo Calcio på sin sajt.

Dagens Media söker Marcus Birro och ansvariga på Solo Calcio.

Marcus Birro har dock kommenterat det hela på sin Facebook-sida.

"Ärligt talat. Jag har fått sparken från Solo Calcio för att jag ätit lunch i Gamla Stan idag. Som tur är hann jag aldrig få en enda krona i lön av dem", skriver Marcus Birro.

Han fortsätter:

"Men på riktigt... Jag skriver om italiensk fotboll på en sida som kickar ut mig för att jag ätit mat ihop med representanter för ett av riskdagens största folkvalda politiska partier. Jag är den skyldige. Kan någon förklara mitt brott?".

LÄS ÄVEN:

Läs mer: "Birro-effekten" – tredubblad trafik för Tidningen Härjedalen

Läs mer: Redaktionschefen om värvningen av Birro: "Vi vill ha många läsare"

Läs mer: Marcus Birro gör comeback – rasar mot Södermalm: "Media avskyr Sverigedemokraterna"

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt