Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Society Icon expanderar till Danmark

Publicerad: 8 april 2020, 06:56

Mose Haregot är grundare och vd på Society Icon.

Trots coronakrisen satsar techbolaget Society Icon på expansion och tar nu steget in i Danmark. Dessutom inleds ett samarbete med Bonnierägda Benjamin Media.


Ämnen i artikeln:

CoronavirusetBonnier

Society Icons affärsidé bygger på en plattform som möjliggör möten mellan människor och varumärken. Nu ska ytterligare ett affärsben byggas upp, tillsammans med publicister. Med hjälp av Society Icons teknik får mediehus möjlighet att bjuda in läsare, tittare och följare, och paketera dem i ett erbjudande till marknaden. Tanken är att på så sätt hitta nya intäksströmmar.

– Givet det extrema läget i världen just nu ser vi alla både sociala och ekonomiska utmaningar, men också möjligheter. Det är tydligt att digitaliseringen och förflyttningen mot sociala kanaler går ännu fortare just nu, och de partners och mediehus vi jobbar med har ännu större utmaningar med intäkter än tidigare – där fyller vi en viktig funktion, inte bara i Sverige, säger Mose Haregot, grundare och vd på Society Icon, i ett pressmeddelande.

– Danmark är den perfekta första marknaden för oss i vår expansionsresa, och med ett strategiskt partnerskap med bland annat Bonnier och Benjamin Media klara tror vi att vi snabbt kan ta en stor position i Danmark gentemot både varumärken och mediehus.

Som Dagens Media nyligen kunde berätta har Society Icon rekryterat Zeniths tillförordnade byråchef Malin Nährström, som går in som kommersiell chef i bolaget.

 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

CoronavirusetBonnier

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev