fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Snart kan du könstesta din logga

Publicerad: 19 september 2016, 12:08

Nya sajten Genitals or not säger sig vara redo att testa om en logga liknar ett könsorgan.


När partiledaren Jan Björklund i april presenterade det omdöpta partiet Liberalernas nya logga i ett Twitterinlägg, lät reaktionerna inte vänta på sig. Internet var snart fullt av skämt om att den nya loggan ser ut som en penis eller en dildo.

Samma sak hände när kampanjaffisherna för Donald Trump och hans vicepresidentkandidat Mike Pence presenterades i somras. Loggan, där ett "T" penetrerar ett "P" drogs tillbaka och lanserades senare i en mindre uppseendeväckande form.

Hur kan det gå så långt som till lansering utan att någon reagerar, är frågan alla ställer sig när ännu en ekivok logotyp presenteras med pompa och ståt.

Nu kan det snart finnas ett sätt att undvika pinsamma designmissar.

Häromdagen lanserades sajten "Genitals or not" av grafiska designern Josh Mishell. Han presenterar en tjänst där varumärken, mot en avgift på 25 dollar, kan "könstesta" sin nya logga och få besked direkt om huruvida den för tankarna till könsorgan eller inte.

"As with anything with which you are intimately familiar, sometimes it takes a third party to notice when something isn’t quite right", står det i presentationen av tjänsten.

Dessvärre rör det sig än så länge om en satirsajt, och det är oklart om det faktiskt går att använda tjänsten. Upphovsmannen säger till fick inspiration efter att ha påtalat för ett bryggeri (han vill inte nämna vilket) att deras logga påminde om ett könsorgan. Det skriver Adweeks blogg Adfreak.

På sajten finns också ett Hall of Fame med flera varnande exempel. Där syns bland annat loggan för Airbnb.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev