Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Snapchats uppdatering väcker ilska

Publicerad: 14 Februari 2018, 10:15
Uppdaterad: 22 Februari 2018, 08:32

Digitala uppropet "Remove the snapchat update" närmar sig en miljon underskrifter.


Ämnen i artikeln:

Snapchat

I förra veckan lanserade Snapchat en uppdatering som bland annat innebar att användarnas "personliga stories" byttes ut mot bilder och nyheter om kändisar och stora evenemang. Stories-kategorin har istället adderats till flödet och dessutom hamnar vanliga snaps inte längre i kronologisk ordning.

Den populära appen har närmare 180 miljoner dagliga användare och finns på 20 språk – och reaktionerna mot den nya uppdateringen har inte låtit vänta på sig.

I Storbritannien har tusentals användare uttryckt sin ilska på Twitter angående förändringen, enligt Mirror. Skådespelerskan Amber Frank, mer känd som Amber Montana, menade att den "nya Snapchat-uppdateringen är mer komplicerad än att försöka slå på sina vänners dusch."

 

Dessutom har ett internationellt upprop startats. "Remove the snapchat update" är ett digitalt upprop där underskrifterna numera är uppe i nästan över en miljon.

I Sverige har tusentals människor uttryckt sitt missnöje mot Snapchats nyhet. Det skriver TT.

– Kändisar som man inte är intresserad av kommer upp före vänners uppdateringar. Det är jättekonstigt eftersom själva syftet med Snapchat är att just ha kontakt med sina vänner och kunna se vad de gör, säger Snapchat-användaren Gretel Ramos från Sollentuna till TT, enligt Aftonbladet.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Snapchat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.