Snapchat svarar på ilskna uppropet

2018-02-22 10:46  
Snapchat backar i antalet användare.

Snapchat lovar att genomföra ett par förändringar efter det digitala uppropet "Remove the snapchat update" – som nu är uppe i 1,2 miljoner underskrifter.

Nyligen lanserade Snapchat en uppdatering som milt uttyckt inte togs väl emot av följarna.

Uppdateringen innebär bland annat att personliga stories byts ut mot bilder och nyheter om kändisar och stora evenamang. Stories-kategorin har istället adderats till flödet och vanliga snaps hamnar inte längre i kronologisk ordning.

Många menar att förändringarna gör Snapchat svårare att använda.

För att protestera mot uppdateringen startades det digitala uppropet "Remove the snapchat update", vars underskrifter är uppe i 1,2 miljoner.

Nu har Snapchats publicerat ett officiellt svar på protestuppropet, där bolaget lovar användarna att genomföra ett antal förändrningar i sektionerna "Friends" och "Discover". Det skriver Techchrunch.

Snapchat har dock hela tiden hållit fast vid att uppdateringarna kommer att genomföras. Bolagets vd och grundare Evan Spiegel sade tidigare i februari att användarna bara behöver lite tid för att vänja sig.

– Det kommer ta tid för folk att anpassa sig, men efter att själv ha använt uppdateringen i ett par månader känner jag mig ännu mer nöjd med tjänsten.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt