Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Snapchat anklagas för att ha blåst upp tillväxtsiffror

Publicerad: 5 Januari 2017, 09:08
Uppdaterad: 5 Januari 2017, 09:20

Snapchats tidigare tillväxtchef hävdar i en stämningsansökan att bolaget har blåst upp sina tillväxtsiffror för att öka marknadsvärdet.


Ämnen i artikeln:

SnapchatFacebook

Den tidigare anställde är Anthony Pompliano, som hade rollen som tillväxtchef hos Snapchat. I en stämningsansökan som Variety har tagit del av, hävdar han att bolaget har fejkat sina tillväxtsiffror med syfte att få upp märknadsvärdet inför en börsnotering.

Dessutom menar Pompliano att han fick sparken efter endast tre veckor hos bolaget, eftersom att han vägrade att delta i Snapchats strategi.

Anthony Pompliano värvades från en liknande roll hos Facebook, och enligt stämningansökan menar han ett den enda anledningen till att han blev anställd var för att Snapchat ville få del av konfidentiell information från konkurrenten.

Stämningen är till stor del hemligstämplad, bland annat de tillväxtmätningar som Anthony Pompliano menar är missvisande.

Enligt Mary Ritti, talesperson för Snap Inc som är Snapchats moderbolag, saknar stämningen grund.

– Vi har gått igenom stämningen. Den saknar substans, säger hon till Variety, och menar vidare att allt är ett påhitt från en "missnöjd föredetta anställd".

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

SnapchatFacebook

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.