Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Smutskastas på Elitlistan – i tråd initierad av MTG-kollega

Publicerad: 5 Oktober 2012, 14:48
Uppdaterad: 9 Oktober 2018, 05:59

Dagensmedia.se kan i dag avslöja att Radio1-profilen Cissi Wallin smutskastas på den ökända Elitlistan – och att det är en av hennes kollegor på MTG TV:s presstjänst som startat tråden.


"Du får gärna prata skit om personer som inte är medlemmar på Elit. Hat är en fantastisk känsla. Du kan räkna med vårt fulla stöd, för den som står utanför Elit är ALLTID mindre värd och är en sämre människa än den som är med".

Så beskrivs den ökända Elitlistan där kända svenskar mobbas av sina kollegor. I dag kan dagensmedia.se publicera utdrag ut listan där flera kända svenskar smutskastar medieprofilen Cissi Wallin, som bland annat arbetar för MTG:s radiostation Radio1.

Dagensmedia.se kan också avslöja att smutskastningen har initierats av en av Cissi Wallins kollegor – Stefan Malmqvist, projektledare på MTG:s pressavdelning.

I ett mejl redogör han bland annat för ett Facebook-bråk mellan Cissi Wallin och MTG TV:s presschef Max Lagerbäck.

"Det ska bli intressant att se hur MTG hanterar detta. Cissi kör ju radiprogram på Radio1, som är en del av MTG", skriver han i ett mejl som har rubriken "Favorit i repris – Cissi Wallin".

I mejlkonversationen som följer kallar Elitlistans skapare Alexander Bard bland annat Cissi Wallin för en "borderlinehäxa" och "mytoman". Det i samband med att hon i slutet på förra året polisanmälde en välkänd medieprofil för våldtäkt som skulle ha skett för några år sedan.

"De där mediaprofilanklagelserna är helt grundlösa. Cissi om någon hade rusat raka vägen till snuten och stafflat bevisen på hög om det hade funnits något som helst underlag för anklagelserna. Hon var inte alkis vid 16 heller. Detta heter MYTOMANI och är en viktig del av sociopatin som är Cissis tydliga kännetecken. En annan variant på borderlinehäxa", skriver Alexander Bard.

En annan person, som är rådgivare på en av Sveriges största mediebyråer, skriver att Cissi Wallin framkallar kräkningar.

"Hennes attityd och tröttsamma inställning att alla som inte helhjärtat hyllar henne är svin som ska hängas ut och göras ner gör mig spyfärdig".

En skribent på en av Sveriges största nöjesredaktioner ger även han en känga till Cissi Wallin och passar också på att i hårda ordalag såga medieprofilen Cimon Lundberg som är en nära vän till Cissi Wallin.

"Tycker SÅ synd om alla unga som har människor som Cimon och Cissi som förebilder", skriver nöjesskribenten.

När dagensmedia.se når Stefan Malmqvist vill han inte kommentera de hårda påhoppen på Cissi Wallin.

– Det här är en privat mejlinglista. Man måste få ha privata åsikter utan att de publiceras överallt. Därför vill jag inte kommentera detta, säger han när dagensmedia.se.

Cissi Wallin säger själv att det hela är skrattretande och kallar samtidigt MTG:s pressavdelning för "lättkränkta".

– Om Stefan Malmqvist har något behov av att trycka ner mig så säger det mer om honom än om mig. Det är Alexander Bard som mobbar folk i tv, inte jag. Jag kan se mig själv bäst i spegeln.

Vad tycker du om det som sägs om dig?

– Jag känner mig inte så jätteberörd av Elitlistan. Det är en liten klubb för inbördes beundran. Men det är klart att det är tråkigt att en kollega inte kan konfrontera mig om han har ett behov av det.

Vad ska du säga till Stefan Malmqvist?

– Jag får väl bjuda honom på en lunch och fråga hur han mår.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.