Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Sms-hot mot Juridikfrontens ordförande

Publicerad: 2 Augusti 2013, 08:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:39

Juridikfrontens ordförande Martin Tunström har hotats till livet. Troligen har hotet samband med att föreningen anmält sajten Nordfront.se för brott mot BBS-lagen.


Martin Tunström som är ordförande för den ideella föreningen Juridikfronten fick i går ett anonymt textmeddelande där avsändaren hotade att döda honom.

– Först trodde jag att det var ett skämt. När jag tittade närmare och förstod att det kom från en anonym avsändare tyckte jag att det var djupt obehagligt, säger Martin Tunström till Dagens Media.

Troligen har hotet ett samband med att Juridikfronten anmält sajterna Nordfront.se Realisten.se för brott mot BBS-lagen.

Sajten Nordfront.se saknar utgivningsbevis för sitt kommentarsfält hos Radio och tv-myndigheten och har skyldighet att plocka bort kommentarer innehållande hets mot folkgrupp från sitt kommentarsfält. Enligt Martin Tunström har det funnits flera hundra sådana kommentarer.

Martin Tunström har polisanmält gårdagens händelse men tänker inte ändra sitt arbetssätt.

– Vi kommer att fortsätta vårt arbete. Även om det känns obehagligt är det ett kvitto på att vi gör ett bra arbete.

Juridikfronten är en ideell förening som arbetar för att motverka vårdslöst agerande på nätet. Syftet är att motverka brottsligt och annat klandervärt agerande från högerextremister och dylika.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.